Laatste nieuws
  1. Friends & Family Tournament 2023
  2. Friends & Family Tournament 2023 (English)
  3. Half-yearly General Members Assembly
  4. Fun party practice by Hanneke
  5. Clubshop and individual gear order

Dames

Een dames lacrosse team bestaat uit 10 speelsters. Hiervan zijn er drie aanvallers, drie middenvelders, drie verdedigers en een goalkeeper. Tijdens een wedstrijd mag onbeperkt gewisseld worden. Een wedstrijd bestaat uit vier kwarten van 15 minuten. Het doel van een wedstrijd is om de meeste doelpunten te scoren.

Het veld bestaat uit twee verdedigers-/aanvallersgebieden en het middenveld. Slechts 6 veldspeelsters van beide teams mogen mee naar het verdedigers-/aanvallersgebied. De andere drie speelsters moeten wachten achter de scheidingslijnen (restainers). In het verdedigers-/aanvallersgebied bevindt zich een goal met daar omheen een cirkel (crease). De goalkeeper bevindt zich in deze crease. Verder bevinden zich in dit gebied ook nog de 11 fan en 15m area. Hierbinnen gelden nog specifieke regels.

De dames spelen met een lacrosse stick (shaft + head). De head is gemaakt van kunststof en heeft een netje van touw en leertjes (pocket). Met stick en bal kunnen de speelsters onbeperkt rennen (cradlen) en door de lucht gooien en vangen. Wanneer de bal op de grond ligt mag met de stick de bal van de grond worden geschept (scoopen). In de verdediging mogen de dames gecontroleerd contact maken met het lichaam van de tegenstander (body defense) om haar zo tegen te houden. Daarnaast mogen ze ook met de stick een bal uit de stick van de tegenstander tikken (checken).

Voor de veiligheid dragen de dames een beschermbitje en -bril (goggles). Om de wedstrijd veilig en eerlijk te laten verlopen zijn er per wedstrijd vier scheidsrechters aanwezig. Ook zijn er dames aanwezig die de tijd en score bij houden. De teams leveren per wedstrijddag voor een van de wedstrijden zowel scheidsrechters als dames om de tijd-/score bij te houden.

De teams worden op basis van het behaalde resultaat van voorafgaand seizoen ingedeeld in drie divisies. Dames 2 speelt in de derde divisie en dames 1 in de eerste divisie. Na de reguliere competitie zijn er nog wedstrijden tijdens het play-offs weekend. Hierin worden promotie- en degradatiewedstrijden gespeeld. Ook strijden de vier beste teams om de landstitel.

Naast de twee trainingen per week en competitiewedstrijden is er nog veel meer lacrosse te spelen. Enkele dames nemen ook deel aan ontwikkelingstrainingen van het Women’s Dutch National Team (WDNT) en verschillende toernooien om meer ervaring op te doen.

Ben je geïnteresseerd? Wil je een keer mee trainen? Neem dan contact op via het contactformulier.