Laatste nieuws
  1. Jags verrassen zichzelf
  2. Heren Jaguars openen sterk
  3. Dames 1 start de tweede helft van het seizoen vol positieve energie
  4. Open trainingen februari 2019
  5. Dames lacrosse wedstrijddag met internationaal tintje

Junioren

Leuk om te zien dat u en met name uw kiund interesse hebben in de sport lacrosse! Graag geven wij u een inleiding op wat wij doen ten aanzien van jeugdlacrosse.
Nagenoeg vier seizoenen geleden zijn wij begonnen met het aanbieden van jeugdtrainingen voor spelers in de leeftijd van 12 tot en met 16 jaar. In eerste instantie hebben wij deze trainingen aangeboden om te kijken of er animo is voor dit soort trainingen om zo jongeren te interesseren voor de sport lacrosse. Waar het de bedoeling was om in eerste instantie de trainingen één keer per maand aan te bieden, hebben we dit inmiddels kunnen opschalen naar in ieder geval twee keer per maand waarbij we sinds dit seizoen elke vrijdag trainen.
Inmiddels is er sprake van een vaste groep deelnemers, waarbij wij gedurende het seizoen hopen deze groep uit te breiden met nieuwe spelers. Wij bieden de trainingen aan zonder tegenpresentatie, in eerste instantie gaat het erom dat het voor iedere jeugdspeler een leuke sport is om te spelen. Iedereen is dan ook welkom, en wij stimuleren de deelnemers dan ook om vrienden en vriendinnen mee te nemen. Wij hebben lacrossesticks op de club, het enige wat verder benodigd is, is sportkleding en sportschoenen (bij voorkeur hockey of voetbalschoenen). De trainingen vinden op dit moment plaats in een combinatievorm tussen jongens en meisjes, waarbij wij voornamelijk spelen volgens de regels die gelden voor dames.
De eerst volgende training staat gepland voor volgende week, vrijdag, vanaf 19.00h op sportcomplex Woudestein aan de amateur-zijde, check de locatie hier. De training duurt een uur (met een beetje uitloop) en hierbij richten wij ons op het technische aspect van de sport lacrosse, met name vangen en passen van een bal in spelelement. Tijdens de trainingen lopen jongens en meisjes door elkaar, wij stellen veiligheid voorop en zien graag dat iedereen participeert en zich niet laat weerhouden. Het is natuurlijk ook mogelijk om eerst te komen kijken.
Zoals gezegd is iedereen welkom en wij hopen uw kind volgende week of een andere vrijdag te mogen begroeten. Indien het niet mogelijk is om op korte termijn al aanwezig te zijn, zullen wij u verder op de hoogte houden van de vervolgtrainingen.
Mocht u nog verdere vragen hebben dan horen wij graag.