Laatste nieuws
  1. Friends & Family Tournament 2023
  2. Friends & Family Tournament 2023 (English)
  3. Half-yearly General Members Assembly
  4. Fun party practice by Hanneke
  5. Clubshop and individual gear order

NLB

Lacrosse wordt in Nederland gespeeld sinds 2000. In Maastricht werd de eerste lacrosse club van het land opgericht. Niet veel laten kwamen er ook initiatieven in Amsterdam, Groningen en Emmen. Gevolgd door Utrecht, Den Haag en Rotterdam. Inmiddels kent elke grote stand in Nederland wel een lacrosse club.

De Nederlandse Lacrosse Bond (NLB) is in 2004 opgericht. De Rotterdam Jaguars zijn bij de oprichting van de vereniging direct aangesloten bij de NLB.

In 2006 werd de eerste reguliere competitie gespeeld. In de herfst werden toernooi wedstrijden gespeeld en in het voorjaar de landelijke competitie. Deze werd aan het einde afgesloten met het finale weekend (NK Lacrosse), waar de vier beste ploegen van de competitie om het landskampioenschap streden.

Vandaag de dag kennen we een competitie met meerdere divisies die het gehele jaar doorloopt (m.u.v. de winterstop). Nog steeds eindigt het seizoen met het finale weekend, waar inmiddels ook promotie/degradatiewedstrijden worden gespeeld.

Daarnaast organiseert de NLB ook jaarlijks de Nederlandse Lacrosse Beker en Box Lacrosse competitie (voor mannen). Ook wordt er sinds een aantal jaar een kleine jeugdcompetitie gespeeld.

De NLB is sinds 15 mei 2012 toegetreden als lid van het NOC*NSF. Daaropvolgend is ook het EK Lacrosse voor zowel mannen als vrouwen in Amsterdam georganiseerd.

De NLB faciliteert ook scheidsrechters-, trainers- en sport-EHBO cursussen. Daarnaast zet de bond zich in voor de algehele ontwikkeling van lacrosse en ondersteund het nieuwe clubs bij het opstarten en groeien.  Zo groeit de bond langzaam door naar een volwaardige sportbond, waar iedereen zich thuis kan voelen.