Laatste nieuws
  1. Friends & Family Tournament 2023
  2. Friends & Family Tournament 2023 (English)
  3. Half-yearly General Members Assembly
  4. Fun party practice by Hanneke
  5. Clubshop and individual gear order

Jeugdlacrosse

In onderstaand bericht geven wij graag een toelichting op wat wij doen ten aanzien van jeugdlacrosse.

Sinds twee seizoenen geleden zijn wij begonnen met het aanbieden van jeugdtrainingen voor spelers in de leeftijd van 12 tot en met 16 jaar. De afgelopen seizoenen hebben wij deze trainingen aangeboden om in eerste instantie te kijken of er animo is voor dit soort trainingen om zo jongeren te interesseren voor de sport lacrosse. Waar het de bedoeling was om in eerste instantie de trainingen één keer per maand aan te bieden, hebben we dit kunnen opschalen naar in ieder geval twee keer per maand (één keer in de twee of drie weken).

Inmiddels is er sprake van een vaste groep deelnemers, waarbij wij voor de komende seizoen hopen deze groep uit te breiden met nieuwe spelers. Wij bieden de trainingen in eerste instantie aan zonder tegenpresentatie, het gaat erom dat het voor iedere jeugdspeler een leuke sport is om te spelen. Iedereen is dan ook welkom, en wij stimuleren de deelnemers dan ook om vrienden en vriendinnen mee te nemen. Wij hebben lacrossesticks op de club, het enige wat verder benodigd is, is sportkleding en sportschoenen (bij voorkeur hockey of voetbalschoenen). De trainingen vinden op dit moment plaats in een combinatievorm tussen jongens en meisjes, waarbij wij voornamelijk spelen volgens de regels die gelden voor dames.

De trainingen vinden plaats op sportcomplex Woudestein aan de amateurzijde (Locatie) op vrijdagen die vooraf worden aangekondigd vanaf 19.00h. De training duurt een uur (met een beetje uitloop) en hierbij richten wij ons op het technische aspect van de sport lacrosse, met name vangen en passen van een bal. Tijdens de trainingen lopen jongens en meisjes door elkaar, wij stellen veiligheid voorop en zien graag dat iedereen participeert en zich niet laat weerhouden. Het belangrijkste hierbij is plezier enthousiasme zodat iedere deelnemers zijn weg kan vinden in de sport lacrosse. Het is daarbij ons doel om de trainingen op reguliere wekelijkse basis te kunnen aanbieden.

Heeft uw kind interesse om mee te trainen, dan kunt u als ouder/verzorger uw kind opgeven via het inschrijfformulier op onze site.

Heeft u verdere vragen of opmerkingen dan kunt u contact opnemen via ons contactformulier op de website of via een email aan jeugd@rotterdamlacrosse.nl.

Paul Blijs
Jeugdcoördinator Rotterdam Jaguars Lacrosse