Friends & Family Tournament 2023

Op vrijdag 26 mei wordt het jaarlijkse ‘Friends & Family Tournament’ georganiseerd. Het toernooi is bedoeld voor bekenden van leden én geïnteresseerden! De Jaguars verwelkomen jullie voor een avond vol met lacrosse en veel gezelligheid buiten het veld!

Teams & Tickets
Koop nu jouw ticket voor het jaarlijkse Friends & Family Tournament in onze ticketshop! De teamcaptain schijft het gehele team in. Op de dag zelf meldt de captain het team aan bij de organisatie en krijgt dan de consumptie-/snackbonnen voor het team. Heb je geen team, maar wil je wel deelnemen? Schrijf je dan in als pick-up speler en speel mee met een van de teams.
– Team ticket* (€25,-): toegang voor 6-10 spelers + 10 consumpties + 10 snacks
– Pick-up ticket (€5,-): toegang voor 1 speler + 2 drankjes + 1 snack
*Maximaal 2 ervaren lacrosse spelers per team.

De tickets zijn te koop via: https://www.rotterdamlacrosse.nl/clubshop/

Programma (26 mei)
19:00 – 20:00 Aanmelden van de teams/spelers
19:30 – 20:00 Optionele clinic
20:00 – 23:00 Wedstrijden
23:00 – 01:00 Party

Locatie & Vervoer

Address: Excelsior, Honingerdijk 110, 3062 NX Rotterdam.
Fiets/scooter: de locatie is goed bereikbaar met de fiets of scooter. Bij de ingang van het parkeerterrein (P1) en op het complex kun je een fiets/brommer parkeren (P3).
Openbaar vervoer: Het complex is ook te bereiken met het openbaar vervoer. Tramlijn 7 richting ‘Woudestein’, uitstappen op Burgermeester Oudlaan. Of neem tramlijn 21 en 24 richting ‘de Esch’, uitstappen op Woudestein.
Auto: Er kan gratis gebruik worden gemaakt van het parkeerterrein (P2). Let op: vertrek je na middernacht dan heb je een parkeerkaart nodig om gratis uit te rijden. Deze parkeerkaart kun je reserveren via onze webshop. https://www.rotterdamlacrosse.nl/clubshop/

Het clubhuis is open en de bar verzorgd drankjes en snacks. De kleedkamers zijn naast het clubhuis gelegen.

Veiligheid & regels

De wedstrijden worden op een half veld gespeeld met een 6vs6 variant. Om te mogen scoren moet eerst het recht van aanval worden gehaald. Dit doe je door de bal over de lijn heen te brengen.  Rondom het goal is een cirkel (crease) aanwezig, waar géén van de spelers (m.u.v. de goalkeeper) in mogen komen. Vanwege de veiligheid mag er niet geschoten worden als er spelers voor het goal staan. Dit betekend dat verdedigers bij een aanvaller blijven en aanvallers zonder bal niet voor het goal blijven hangen. Bij een goal of redding wordt de bal gespeeld naar het andere team om recht van aanval te halen. Het andere team kan de bal afpakken door de bal uit de stick te tikken (checken) of de bal af te pakken als de bal op de grond ligt. De bal is uit wanneer de speler met de bal de lijn raakt of de bal over een zijlijn rolt (out of bounce).

Alle wedstrijden worden begeleid door een scheidrechter (roulatie systeem). Het poule en fluitschema wordt een week voorafgaande aan het toernooi bekend gemaakt.

Trek sportkleding en sportschoenen (eventueel met noppen) aan. Ook het dragen van een gebitsbeschermer wordt aangeraden.

Contact
Heb je vragen? Neem dan contact op via info@rotterdamlacrosse.nl of stuur een berichtje naar Lucy Zhang (0637405952) of Maxime Jansen (0614044189).