Laatste nieuws
  1. Friends & Family Tournament 2023
  2. Friends & Family Tournament 2023 (English)
  3. Half-yearly General Members Assembly
  4. Fun party practice by Hanneke
  5. Clubshop and individual gear order

Ricardo Boelhouwers

23
#
23
Name
Ricardo Boelhouwers
Nationality
ned Nederland
Position
Middenvelder
Age
1976
College
geen
Experience
sinds 2008
Height
176
Current Team
Jaguars

Biografie

Zoals heel veel kleine Nederlandse jongens zat ik ook op voetbal. Maar dat heb ik niet lang volgehouden en rond mijn tiende ben ik op ijshockey gegaan. Dat is was wel even iets anders maar ik was er dol op. Ik heb 14 jaar lang met heel veel liefde en passie op het ijs gestaan waarvan ook 1 jaar in de eredivisie. Vanwege mijn werk als Marinier bij defensie en de uitzendingen die er bij kwamen kijken heb ik 2 jaar niet kunnen ijshockeyen. Ik vond het een mooi moment om wat anders te gaan doen en voor een nieuwe uitdaging te gaan.

Het werd weer een Amerikaanse sport en dit keer American Football. Ook deze sport heb ik voor een lange tijd beoefend en ook op het hoogste niveau binnen Nederland.

En toen kwam in 2008 Lacrosse op mijn pad via een artikel in de Metro waarin werd vermeld dat de Rotterdam Jaguars Nederlands kampioen zijn geworden. Ik ken de de sport wel al een beetje maar wist niet dat het in Nederland in competitie verband werd gespeeld. Dus ben meteen op zoek gegaan op internet en had al snel hun website gevonden en heb me meteen aangemeld.

Ik vind Lacrosse een geweldige sport. Het heeft alles waar ik van houd in een teamsport. Het is dynamisch, snel, tactisch en fysiek!

It is not the size of a man but the size of his heart that matters. - Evander Holyfield
Sport ervaring
IJshockey: 14j
Football: 7j
Streethockey: 6j
Voetbal: 3j
Karate: 1j
Boksen: 1j
En nog vele andere sporten

De kennis en ervaringen die ik heb opgedaan met ijshockey, American Football en natuurlijk ook de andere sporten die ik heb gespeeld helpen mij enorm. Uit iedere sport kan je wel iets halen dat je weer kan helpen bij een andere sport. Ik vind het heerlijk om steeds weer iets nieuws te leren op het gebied van sport. Als Marinier sport je veel en ook heel divers, hier heb ik dan ook veel geleerd.

Als veld Lacrosse speler heb ik iedere positie wel een tijd gespeeld. Ik ben zoals vele andere begonnen als middenvelder maar werd al snel als verdediger ingezet. Bij een te kort aan keepers heb ik ook vrijwillig in het doel gestaan. En tegenwoordig sta ik ook geregeld als aanvaller in het veld. Het maakt mij niet zo heel veel uit waar ik wordt ingezet zolang ik maar een toegevoegde waarde voor het team kan zijn.

Naast het veld Lacrosse is er ook Box Lacrosse wat meer een indoor variant is. Box Lacrosse komt dicht in de buurt van ijshockey en is ten opzichte van het veld Lacrosse nog dynamischer en nog fysieker. Ook bij deze variant kan ik heel erg genieten van de sport en het helpt je bij je ontwikkeling voor het veld Lacrosse.

Omdat Lacrosse nog een kleine sport binnen Nederland is zijn de coaches nog zeer schaars. Vaak zijn het de ervaren spelers van een team die het coachen op zich nemen. Ook ik heb dit voor 3 jaar gedaan. Ik hou er van om informatie te vergaren via YouTube of het Internet wat je kan helpen bij je Lacrosse ontwikkeling en deel dit dan ook graag met mijn team genoten. In 2018 heb ik het trainers certificaat niveau 1 behaald van de Nederlandse Lacrosse Bond Coaching Development Program.

Lacrosse is een geweldige sport! Ik houd mezelf dan ook graag bezig met deze sport in welke vorm dan ook. Het is mooi om een deel uit te maken van één van de snelst groeiende sporten ter wereld.