Zoals je wellicht weet is er voor het eerst een Hollywood film over lacrosse gemaakt genaamd Crooked Arrows. Op 18 mei is deze in Amerika in première gegaan en deze zomer zal Crooked Arrows op 26 juni in Pathé  Tuschinski in premiere gaan!

Maar wat je misschien nog niet weet is dat er nog een aantal andere lacrosse-based films worden besproken in Hollywood en hier bij de Jaguars zullen we de komende weken steeds een nieuwe film uitlichten.

Voor wie nog niet bekent is met de film Crooked Arrows: Deze film laat heel goed de traditie en de historie van zowel de sport en de Indiaanse gemeenschap in Amerika zien. Waarom de Indiaanse gemeenschap, omdat hier de oorsprong van de sport ligt. Het is een fictief verhaal over een halfbloed, Joe Logan, die staat te popelen om zijn reservaat te moderniseren maar eerst moet hij zichzelf aan zijn vader “de traditionele stam voorzitter” bewijzen, door de herontdekking van zijn geest. Hij krijgt de taak om een Indiaans lacrosseteam te coachen. Zijn team concurreert tegen de beter uitgeruste en getrainde spelers van de elite Prep School League. Joe inspireert de jongens en leert hen de ware betekenis van stam-trots. Aangestoken door hun erfgoed en het geloven in hun nieuwe mogelijkheden, leiden coach en team een zware strijd om het kampioenschap finale tegen hun bevoorrechte rivalen. Zullen ze winnen?
Crooked Arrows wordt gezien als een originele, snelle sportfilm in de traditie van klassiekers als Slap Shot, Remember the Titans, Mighty Ducks.

Als je van Sport films houd mag je deze niet missen!