Op zondag 10 november reden de LadyJags naar Bergen op Zoom voor een wedstrijd tegen de Keizerstad Kannibalz uit Nijmegen. De dames hadden zich goed voorbereid op de wedstrijd en, ondanks dat er slechts 11 dames aanwezig waren, zat de sfeer er goed in!

Bij de start van het eerste kwart verrasten de Kannibalz met een doelpunt binnen de eerste minuut. Een wake-up-call voor de Ladies en de tegenaanval begon. Lucy scoorde het eerste goal voor de Jags: haar eerste goal in de eerste divisie! Dieke en Marjolein volgden dit voorbeeld op. Bij het einde van de eerste kwart stond het 3-2 voor de LadyJags.

Tijdens het tweede kwart werd duidelijk dat de teams goed aan elkaar gewaagd waren. Beiden waren sterk in de verdediging én aanval en scoorden twee keer. In het derde kwart lieten de LadyJags het een en ander liggen. Onnodige turnovers maakten het spel vermoeiend en er werd zelfs een gele kaart uitgedeeld. Gelukkig wist goalie Jet meer dan de helft van de schoten op te vangen, ondanks dat de zon fel in haar ogen scheen. De score tegen het einde van het derde kwart was een spannende 9-9!

Het vierde kwart ging van start. The LadyJags staan voor met één punt verschil. De spanning is om te snijden terwijl het laatste fluitsignaal steeds dichterbij komt. Beide teams worden wat aggressiever in het spel wat resulteert in een nieuwe gele kaart voor Rotterdam. Het is duidelijk dat de Keizerstad Kannibalz niet van plan zijn op te geven. Een doelpunt binnen de laatste twee minuten is het bewijs en de stand staat op 12-12. Een ‘golden goal’ in de verlenging betekent het winnen van deze wedstrijd. Spannend! Helaas voor de LadyJags is het Nijmegen die scoort.

Alhoewel de meiden uit Rotterdam het spel niet winnen, mogen ze meer dan trots zijn op team spirit, uithoudingsvermogen en vaardigheden. Het spel was bijna te spannend om aan te zien! De meiden kunnen niet wachten een volgende wedstrijd tegen de Kannibalz te spelen in het tweede deel van het seizoen. Sticks up