Wij als Rotterdam Lacrosse zijn momenteel in de laatste fase van de opzet om een School Sport Vereniging (SSV) programma op te zetten voor lacrosse.

Het doel van dit programma is om de sport lacrosse te verbinden met de buurt waarin wij actief zijn en daarbij aandacht te genereren voor de sport om zo een groei in leden te realiseren op de lange termijn.

Wij zijn nu op het punt aanbeland waarbij wij samen met Rotterdam Sportsupport en de basisscholen in Kralingen een planning hebben opgezet. Uiteindelijk willen we eens per twee weken een training aanbieden voor basischoolleerlingen in de wijk die de sport lacrosse willen beoefenen en daarmee meteen lid van de club worden. De locatie van deze trainingen zullen de gymhallen van de scholen zelf zijn, welke zich bevinden bij de Bavokring (Willem Ruyslaan) en de Gashouderstraat in Kralingen. Op deze manier is er voor leerlingen geen drempel om zich naar een vereniging te moeten begeven, de club is onderdeel van de school, wat resulteert in een school sport vereniging (SSV).

Het doel is om met de SSV te starten na de herfstvakantie (13-20 okt) op vrijdag de 27e van oktober. Vóór deze datum dienen we aandacht te genereren voor het SSV programma. Hiervoor hebben we een aantal demotrainingen ingepland. Vanaf week 38 tot en met week 41 zijn er 3 proeftrainingen gepland om bekendheid te genereren voor lacrosse als SSV sport en welke als proeftrainingen fungeren voor kinderen die al geintereseerd zijn. De trainingen vinden plaats op elke vrijdag (22 en 29 sep, 6 okt) in de gymhal van de Gashouderstraat van 17.00 tot 18.00. De leerlingen die geintereseerd zijn in de sport kunnen een coupon bemachtigen welke ook te vinden is op onze site. Deze coupon is inwisselbaar voor een proeftraining, daarmee heeft deze coupon als doel dat het een waardepapier is die in te ruilen is voor een training. Deelname is vrijwillig, maar we willen wel de verplichting achter de coupon benadrukken.

Ieder leerling van de basischool in de omgeving is welkom bij de proeftraining. Zorg dat je meedoet!