De dag na Koningsdag mochten de Jags op zondagochtend in Nijmegen aantreden tegen Amsterdam. Vol goede moed, een kleine kater hier en daar, en met nog meer realisme vertrokken we richting Nijmegen. Amsterdam is tenslotte een tegenstander waar in de afgelopen jaren wel leuk tegenstand aan is geboden, echter waar wij in de eerste divisie lang niet van hebben mogen winnen.

Nu bracht de Koningsdag een andere dimensie aan de wedstrijd. Apart genoeg begonnen we wedstrijd redelijk scherp en overtuigd aan onze eigen kunnen, dit in tegenstelling tot andere wedstrijden. Er werden geen gekke dingen gedaan en de basis werd als norm gehanteerd. Dit leidde tot een verrassende 2-0 voorsprong na het eerste kwart, en zelf tot een 3-0 voorsprong bij rust. Daar waar wij onze kansen hebben benutten via goals van Zach Berkley en Erik, heeft de verdediging stabiel werk verricht met een uitblinkende Zach Barth in de goal. Aan beetje geluk ontbrak het ons ook niet in voornamelijk het eerste kwart.

In het derde kwart had ook Amsterdam zijn schroom van Koningsdag afgeworpen en ontstond er een gelijkopgaande wedstrijd waarbij er meerdere goals te noteren vielen. Amsterdam kwam terug tot 3-2 en 5-4, waarbij uiteindelijk aan het begin van het vierde kwart de stand weer gelijk gesteld werd tot 5-5. De verdediging met Nick, Ricardo en Pieter bleef kalm en rustig en hield daarbij de schade verder beperkt.

Tijdens het laatste kwart werd het laatste beetje energie gevonden wat leidde tot een nieuwe voorsprong. Twee punten werden snel achter elkaar gescoord door Zach en Paul, waardoor de voorsprong weer 7-5 was. Iedereen bleef rustig en de bal werd daarbij in de ploeg gehouden, waarbij met name Bas, Koen en Thomas zich onderscheidden. Na nog een kleine kans voor Robin kwam Amsterdam nog terug tot 7-6. Gelukkig kwam hiermee een einde aan de wedstrijd, waarbij tot verbazing van onszelf de overwinning werd vastgesteld.