Op vrijdag 21 maart hadden wij het genoegen om Quinten te helpen met zijn spreekbeurt. Aan het einde van de eerste seizoenshelft kwam Quinten na onze wedstrijd met de vraag of wij hem konden helpen met zijn spreekbeurt en of wij hierna hem en zijn klasgenootjes een clinic konden geven. Vervolgens kwam ook de vraag of wij misschien langs wilde komen bij zijn spreekbeurt en daar konden wij natuurlijk geen nee op zeggen! Op de regenachtige vrijdagochtend zijn Erik en Bart met hun uitrusting richting basisschool de kleine prins gegaan om Quinten te helpen. In volle uitrusting kwam Bart de klas binnen lopen waarna de kinderen vol verbazing naar hem keken. Hierna hield Quinten zijn spreekbeurt die zelfs Erik en Bart wat leerde over onder andere de oorsprong van het lacrosse.

Nadat Quinten klaar was met zijn spreekbeurt zijn Erik en Bart naar het lacrosseveld gegaan om alles klaar te zetten voor de clinic. Terwijl Lina en Sarah aan kwamen om ook mee te helpen met de clinic stopte het met regenen en kwam er zowaar nog een zonnetje te voorschijn.

Aan het begin van de clinic waren de kinderen nog vooral bezig met natuurlijk zo hard en zo ver mogelijk gooien. Toch zijn we eerst met de basis begonnen en legde ze uit dat je ook met de bal moet kunnen lopen en dat de passes niet heel groot hoeven te zijn. Nadat velen de basis onder de knie hadden zijn we verder gegaan met wat schoten op doel en groundballs waarbij er een beetje duwen was toegestaan. Uiteindelijk waren de kinderen en de juf zeer enthousiast en was er zelfs de vraag of het niet vaker met gym gedaan kon worden.

Mede dankzij het lekkere weer en al het enthousiasme van Quinten en zijn klasgenoten was het een top clinic en hebben Lina, Sarah, Erik en Bart met veel plezier de clinic verzorgd.