Voor het eerst speelden de Jags een competitiewedstrijd in de eerste divisie tegen Enschede Phoenix, welke vorig seizoen zijn gepromoveerd uit de tweede divisie. Gelukkig hebben we enkele wedstrijden van Enschede kunnen aanschouwen voordat wij mochten aantreden. Daaruit bleek al dat dit een niet te onderschatten tegenstander voor ons zou zijn.

Dat hebben we dan ook aan den lijve ondervonden in de eerste minuut, waar we meteen op een 1-0 achterstand kwamen. Na een lange eerste periode zonder doelpunten wisten we uiteindelijk toch op een 2-1 voorsprong te komen. De wedstrijd echter had zich dusdanig ontwikkeld dat we wisten dat er nog veel tegenstand zou komen gaan.

Enschede speelde gedegen met uiterste zorgvuldigheid wetende waar de krachten lagen waarbij de zwakheden aan onze kant werden uitgebuit. Helaas konden wij dat met name in het 3e kwart niet bolwerken en er geen tegenstand aan bieden. Dit leidde tot een grote achterstand van 5-8 in het derde kwart, waarbij het vooruitzicht niet rooskleurig was met nog één kwart te gaan.

Gelukkig draaide het momentum in de wedstrijd en hebben wij kunnen leren van Enschede door vooral de sterktes van ons te benutten en de 5-8 achterstand om te draaien in een 9-8 voorsprong. Het doelpunt werd 1.15 minuut voor tijd gescoord door Robin na uitstekend druk te hebben gezet op de verdediging van Enschede door Erik, Ricardo en Gleb.

Eind goed, al goed zou je denken. Toch niet, Enschede wist haar rug nog één keer te rechten met een gelijkmakende treffer 20 seconden voor tijd. Wij eindigden daarmee dus waarmee we begonnen. Gelukkig konden wij onze rug daarmee ook nog een keer rechten in het verlenging, waar de Golden Goal werd gescoord door Erik na goed samenspel in de aanvallende set-up.

De overwinning gaat naar Rotterdam, de complimenten naar Enschede.