Niet alleen in de reguliere competitie doen de Rotterdam Jaguars erg goede zaken. Afgelopen zondag wisten ze ook de derde plaats te behalen voor de nationale Lacrosse beker competitie, ten koste van Amsterdam 2.

De stadse rivaliteit zorgde vanaf het begin al voor een goede intensiteit en erg fysiek spel. In tegenstelling tot eerdere wedstrijden begonnen de Rotterdammers gelijk sterk in de eerste kwart, hierdoor wisten ze al vroeg op voorsprong te komen. Het niveau daalde het tweede kwart echter aanzienlijk, waardoor Amsterdam 2 terug kon komen. Het spel werd gekenmerkt door veel fouten en straffen aan beide kanten. Op een gegeven moment moest van beide teams een speler het veld verlaten wegens een onderlinge schermutseling.

De Rotterdam Jaguars lieten zich echter van een betere kant zien en wisten zich in de tweede helft weer te herpakken. Door goed samenspel en doorzettingsvermogen wisten ze het verschil te maken en de eindscore op 9-4 te brengen. De successenreeks wordt hiermee geopend. De Rotterdam Jaguars kunnen volgende week het kampioenschap definitief veiligstellen wanneer ze wederom tegen Amsterdam 2 zullen spelen.

Promotie naar Divisie 1 lonkt voor de Rotterdam Jaguars.