Door in Tilburg van de Groningen Gladiators te winnen, weten de Rotterdammers een plaats in de hoofdklasse te bemachtigen.

Dit competitiejaar werd het Lacrosse finale weekend in Tilburg georganiseerd. Hier werden alle play-off wedstrijden en kampioenswedstrijden van de Nederlandse Lacrosse competities gespeeld. De Rotterdam Jaguars waren al kampioen van de tweede divisie, maar moesten nog wel bewijzen dat ze een plaats in de hoofdklasse waardig waren. In tegenstelling tot andere wedstrijden begonnen de Rotterdam Jaguars de eerste kwart wel sterk aan de wedstrijd, de score liep uit tot 4-0. Echter kwam Groningen het tweede kwart terug, maar wisten het gat niet meer te dichten. Ook kwam er wat extra druk op de spelers te staan, hierdoor werden er aan beide kanten meer fouten gemaakt. Maar zelfs bij een verdediging met twee man minder wisten de Rotterdam Jaguars de Gladiators af te weren en de aanval levende te houden. Ook de Italiaanse nieuwkomer Enrico wist een goal te scoren.

De tweede helft werd het goede spel van Rotterdam voortgezet en werd er door Groningen maar één tegengoal gemaakt. De eindscore kwam uiteindelijk op 14-05. Door deze overwinning promoveren de Rotterdam Jaguars naar de hoofdklasse. Zo heeft de verkiezing voor ‘Ons Kluppie’ 2013 van RTV Rijnmond gelijk het eerstvolgende seizoen al zijn vruchten afgeworpen. Deze positieve flow moeten we zien vast te houden, want om stand te kunnen houden in de hoofdklasse zal het aankomende seizoen meer eisen van de Rotterdam Jaguars.