Zaterdag 24 mei organiseerde Rotterdam Sportsupport samen met RTV Rijnmond weer de finale van Ons Kluppie. Een project waarbij het leukste ‘Kluppie’ van Rotterdam wordt gekozen en waarbij de winnaar een geldbedrag en de nodige aandacht krijgt. Na de verrassende overwinning van de Rotterdam Jaguars in de editie van 2013 was het dit jaar aan de Rotterdam Jaguars de beurt mee te helpen met de finale van Ons Kluppie.

Rond het middag uur kwamen de eerste Rotterdam Jaguars aan bij het gebouw van RTV Rijnmond aan de Lloydstraat om de nodige voorbereidingen te treffen voor de clinics, die wij gedurende de dag zouden gaan geven. Op een grasveldje voor het STC aan het einde van de Lloydpier bakende de Jaguars hun territorium af en werd er een goal met een vangnet erachter neergezet. Met de haven en het slavernijmonument op de achtergrond lieten de Jaguars hun kunstjes zien in afwachting van de finalisten van Ons Kluppie 2014.

Toen de clinics dan echt begonnen waren en het zonnetje begon te schijnen, werden de finalisten eerst de basisprincipes van lacrosse uitgelegd. Vervolgens werden de technieken voor het gooien uitgelegd waarna de finalisten, van jong tot oud, dan toch echt konden beginnen met lacrossen. Als snel werden de eerst strakke passes gegeven en vingen de finalisten de bal alsof ze al de nodige ervaring hadden.

Na het onder de knie krijgen van de passes kwam het schieten aanbod. Een van de Jaguars was dapper genoeg om zonder de gebruikelijke keepersoutfit toch op goal te gaan staan. Waar de ene deelnemer de bal met een streep de kruising in kreeg, gooide de andere deelnemer de bal over de goal waarna een behulpzame Jaguar de bal enkele honderden meters verder kon oprapen en terug brengen.

Na de clinics was het dan toch tijd voor een voor ons pijnlijk moment waarbij wij onze titel als Rotterdams leukste ‘Kluppie’ kwijt zouden raken. Na een leuke borrel in de entree van het gebouw van RTV Rijnmond kwam Beachclub Rotterdam als winnaar uit de bus.

Wij feliciteren Beachclub Rotterdam met winnen van deze mooie prijs en uiteraard ook de 010 Trojans en Korfbalvereniging OZC met hun tweede plek. Wij hopen binnenkort in zomerse zon samen met de nieuwe winnaars een potje beachlacrosse te kunnen spelen in Nesselande.