Het is de Rotterdam Ladyjags afgelopen weekend gelukt om de tweede plaats in de competitie te behouden. In een zonovergoten Rotterdam werden de Alphen Eagles met 18 – 13 verslagen.

De start was voor de Ladyjags niet makkelijk. Al snel kwamen ze met 2 – 0 achter te staan. Na een vroege time-out aangevraagd door Rotterdam, begon het tij te keren. Via mooie goals van Kalijn Rijnders en Sarah Moen kwamen de Ladyjags weer terug in het spel. De dames wisten weer een geheel te vormen, waardoor ze weer op gelijke hoogte kwamen met de Eagles, de ruststand was 9 -8 in het voordeel van de Ladyjags.

De tweede helft begon veelbelovend, door snelle goals van Paulien Schut en Gyselle Blok liepen de Ladyjags verder uit en kregen hierdoor overduidelijk de overhand in de wedstrijd. Met een 15 – 8 voorsprong leek de wedstrijd beslist. Na vier goals binnen 5 minuten van Imke de Haan (Eagles), was er echter sprake van een zeer spannende slotfase van de wedstrijd. Na een tweede time-out wisten de Ladyjags zich echter te herpakken. Het verdedigende werk bij Rotterdam was weer op orde en Sarah Moen wist de laatste twee goals te maken, waardoor de overwinning in de wacht werd gesleept.

Hiermee lijken de Ladyjags af te stevenen op een tweede plaats in de competitie en daarmee ook de kans om in juni te promoveren naar de eerste divisie. Voordat het zo ver is, moeten eerst nog de Keizerstad Kannibalz 2 en nogmaals de Alphen Eagles verslagen worden.