De heren van de Rotterdam Jaguars hebben deelgenomen aan de vierde editie van de Silecia Cup. Het tweedaagse lacrosse toernooi werd gehouden in Wroclaw, Polen. De heren vertrokken tegelijk vanuit Rotterdam en ondanks de verschillende routes die de navigatie systemen in de vier auto’s aanhielden, arriveerden de heren nagenoeg ’s avonds tegelijk in Wroclaw. Door de ervaring van vorig jaar kwamen de heren al snel uit bij de Bierhalle waar ze even snel wat hebben gegeten en gedronken. Met een goed gevulde buik en een korte nachtrust waren de heren klaar voor het toernooi.

 

Met een kleine kater hebben de heren de eerste poule wedstrijd weten te winnen maar hadden weinig in te brengen bij de tweede poule wedstrijd. Ondanks 1 gewonnen wedstrijd in de poule konden de heren door naar de kruisfinales waarvan 1 wedstrijd al op de eerste dag gespeeld werd. Maar ook in de eerste kruisfinale wedstrijd was het vrienden team Dreadlax iets te sterk voor de Jaguars. Hierdoor konden de heren op de tweede speeldag spelen voor de 5de tot de 8ste plaats.

 

Na een middag van veel inspanning en ontnuchteren hebben de heren genoten van een heerlijk goulash maaltijd op Pools recept in de hostel. Met een volle buik waren de heren gereed voor een feestje. Vanuit de Silesia cup was er een feest georganiseerd in een sport kroeg midden in het centrum. Toen het wat minder werd op het feest zijn de Heren weer het centrum van Wroclaw verder gaan verkennen. Na het bezoeken van een aantal verschillende tenten eindigden de heren bij de Bierhalle.

 

Op de tweede dag moest er gevochten gaan worden om de vijfde plek. Met 2 doelpunten verschil verloren de heren van het Poolse team Grom. Hierdoor kwam de laatste wedstrijd van het toernooi in zicht om de 7de en 8ste plek. Met een goede winst op LK RJTC uit Letland met 6-4. Hebben de heren de 7de plek weten te bemachtigen.

 

 

Al met al was het weer een leuk toernooi met veel lacrosse, mooi weer en heel plezier!